Meny   Email

I disse tider har familie og venner blitt satt på prøve. Vi har levd tett som et resultat av pandemien som herjer verden. Kanskje vi nå vil forstå hva nærhet, empati og varme betyr for oss mennesker, og at vi i fremtiden kanskje vil søke en annen livsstil bassert på forståelse, sammarbeid og vennskap på tvers av  det som vi før anså som unormalt og unaturlig.

Men dessverre ser vi at mange av verdens ledere tviholder på gamle rutiner, politikk og tro, uten å se "menneskene" oppe i det hele. Vi trenger endringer i forhold til det jaget vi har sett inntil nå, hvor alt er basert på økonomi og makt.

Ole Brumm og Xi

Vi ser igjen og igjen hvordan de asiatiske lederne undertrykker sitt folk, og av og til grenser det opp mot ren og skjær idioti. (Webmaster)

Derfor blir Ole Brumm sensurert i Kina

FOR LIKE: Kinesiske myndigheter ser ut til å synes Ole Brum og kinas president Xi Jinping er for like. Foto: AFP / NTB scanpix

Kosedyret med det engelske navnet Winnie the Pooh innrømmer selv at han kanskje ikke har verdens største hjerne, og nå har tydeligvis nettsensuren kommet til at koblingen mellom Pooh og Xi Jinping er i overkant frekk.

Flere bilder av bjørnen er sensurert bort fra siden Sina Weibo, en kinesisk versjon av Twitter. Samtidig ble bilder av Ole Brumm fjernet fra meldingtjenesten WeChat, melder Financial Times.

Sammenligningen mellom de to dukket først opp i 2013, da flere kinesiske nettsteder brakte bilder av Brum og hans slanke venn Tigergutt, satt opp mot den trinne Xi Jinping og den helslanke Barack Obama.

I 2014 ble det lagt ut bilder av Xi og den japanske statsminister Shinzo Abe, den gang koblet til en animert versjon der Brumm trykken hoven til eselet Tussi. Året etter ble Brumm og Xi montert sammen i et bilde der de to står i en lekebil og liksom hilser folket. Bildet ble raskt kalt årets mest sensurerte.

Kinas styrende kommunistparti er tydeligvis svært følsomt overfor framstillinger som kan latterliggjøre og kanskje svekke presidenten.

Det ser ut som dyreverden klarer dette bedre enn oss - se fotoalbum her om vennskap.